برای تسکین سردرد و میگرن می‌توانید هلیله سیاه را همراه با آب گرم آسیاب کنید و به پیشانی ماساژ دهید و اجازه دهید روی پیشانی بماند.
 

فواید هلیله سیاه برای سلامتی

1. هلیله سیاه برای چشم
هلیله جزو سه ماده اصلی در ترکیبات یکی از مهم‌ترین داروها در طب سنتی، یعنی «معجون اطریفل» است. هلیله برای اکثر مشکلات چشمی مناسب است و می‌توانید از آن برای شست‌وشوی چشمان خود استفاده کنید. آب هلیله خاصیت ضدالتهابی و تسکین دهنده دارد و می‌تواند عفونت را کاهش می‌‌دهد. برای این کار هلیله شسته شده را یک شب در آب خیس کنید و صبح روز بعد چشمان خود را با همان آب شست‌وشو دهید.

حتی می‌توانید هسته آن را برای ۱۲ ساعت در آب خیس کنید و سپس از آب خارج کرده، آسیاب کنید و مانند خط چشم به چشم‌ها بکشید. این کار از آب مروارید جلوگیری می‌کند. همچنین برای درمان آب‌ریزش چشم نیز می‌توانید پوسته هلیلیه را آسیاب کنید و به چشم‌ها بکشید.
 
2. خواص هلیله سیاه برای پوست
از دیگر خواص هلیله سیاه می‌توان به رفع حساسیت‌های پوستی اشاره کرد. خمیر هلیله سیاه راه حل خوبی برای درمان حساسیت پوستی به شمار می‌رود. برای تهیه خمیر هلیله می‌توانید میوه تازه هلیله را همراه با کمی آب جوشیده در هاون بسایید و خمیر به دست آمده را روی پوست قرار دهید.
 
3. مشکلات تنفسی
پودر هلیله سیاه برای رفع سرفه، برونشیت و دیگر مشکلات تنفسی نیز توصیه می‌شود. شما باید حدود نصف قاشق چای‌خوری پودر هلیله را با کمی عسل ترکیب کنید، سپس قاشقی پر از آن را در دهان بگذارید و به آرامی بمکید.
 
4. خواص هلیله سیاه برای مو
شاید از خواص هلیله سیاه برای جوانی و زیبایی شنیده‌ باشید. این میوه در علاوه بر کمک به درمان مشکلات پوستی در جلوگیری از سفید شدن مو هم موثر است. با کمک ترکیبات این میوه می‌توان مشکلات پوستی مثل آکنه، درماتیت و اگزما را از بین برد. برای این کار می‌توانید پودر هلیله را در آب جوش بریزید و با آن خمیر رقیقی تهیه کنید. صبر کنید تا خمیر خنک شود، سپس آن را مستقیم روی نواحی آزرده پوست بزنید. این کار جوش‌های فعلی را از بین می‌برد و از ایجاد جوش در آینده هم پیشگیری می‌کند.

اما برای استفاده از هلیله سیاه برای مو معمولا از روغن هلیله استفاده می‌کنند. برای تهیه روغن هلیله سیاه می‌توانید طبق دستور «روغن آمله» پیش بروید و به همان اندازه پودر هلیله را جایگزین کنید. آمله یا انگور فرنگی یکی دیگر از میوه‌های مورد استفاده در طب سنتی با خواص دارویی بسیار زیاد است. روغن هلیله سیاه تاثیر بسیار خوبی در کاهش ریزش مو و درمان شوره سر دارد و مصرف پودر آن به صورت منظم می‌تواند از سفیدی مو جلوگیری کند.
 
5. کاهش درد مفاصل
خواص ضد التهابی هلیله می‌تواند تاثیر مثبتی در آرتروز، نقرس و دردهای مفصلی داشته باشد. افرادی که این مشکلات را دارند می‌توانند پس از مشورت با پزشک از هلیله استفاده کنند.
 
6. کاهش میگرن و سردرد
برای تسکین سردرد و میگرن می‌توانید هلیله سیاه را همراه با آب گرم آسیاب کنید و به پیشانی ماساژ دهید و اجازه دهید روی پیشانی بماند.
 
7. درمان یبوست و اسهال
در طب سنتی از پودر پالپ‌های میوه هلیله علاوه بر تمیز کردن دستگاه گوارش، برای درمان اسهال مزمن نیز استفاده می‌شود. برای درمان اسهال می‌توانید یک قاشق غذاخوری پودر هلیله را با یک قاشق پر از عسل در کاسه خوب ترکیب و ترکیب را دو بار در روز میل کنید. برای درمان یبوست باید پودر هلیله، «پودر برگ سنا» و «گل سرخ» را با هم ترکیب و به شکل قرص در بیاورید و هنگام یبوست با کمی آب میل کنید.
 

عوارض هلیله سیاه

در کنار تمام فواید، هلیله سیاه هم مانند بسیاری از گیاهان دارویی ممکن است عوارضی داشته باشد و مصرف آن برای برخی افراد ممنوع است. برخی از موارد منع مصرف و عوارض جانبی هلیله سیاه را ادامه می‌خوانید.

- اگر باردار یا در حال شیردهی هستید، نباید هلیله مصرف کنند.

- اگر بسیار لاغر هستید یا در انجام فعالیت‌هایی مثل دویدن یا راه رفتن دچار ضعف می‌شوید، نباید هلیله سیاه مصرف کنید.

- در ابتدای مصرف پودر هلیله ممکن است در برخی مواقع فرد دچار اسهال یا نفخ شکم شود که طبیعی است، اما اگر علائم بعد از یک یا دو روز برطرف نشد، باید مصرف هلیله را برای چند روز قطع کنید. اگر بعد از چند روز بهبود پیدا کردید می‌توانید با دوز کمتر دوباره مصرف هلیله را شروع کنید و عکس‌العمل بدن خود را ببینید.

- اگر در حال حاضر دچار کم آبی بدن یا اسهال شدید هستید، توصیه می‌شود هلیله سیاه مصرف نکنید، چرا که هلیله به شدت قابض است.

- کسانی که قصد جراحی دارند ۲ الی ۳ هفته قبل از جراحی مصرف هلیله را قطع کنند.

- کسانی که به هر دلیلی از خون‌ریزی شدید رنج می‌برند نباید هلیله مصرف کنند.

- با استفاده از هلیله سیاه می‌توان میزان قند خون بالا را کاهش داد و به طور کل این ماده برای کسانی که در خطر دیابت یا سندرم متابولیک هستند مفید است؛ اما ممکن است برای بیماران دیابتی که داروهای کاهش گلوکز مصرف می‌کنند مناسب نباشد. به همین جهت این افراد قبل از مصرف حتما باید با پزشک خود مشورت کنند.

منبع: سایت دیجی کالا